Danas: Investicija nemačkog 'Tenisa' tri puta manja od najavljene

Investicije nemačke kompanije Tenis u farme u Srbiji biće 100 miliona evra, tri puta manje nego što je vlasnik najavio u februaru prošle godine na sastanku sa tadašnjim premijerom Aleksandrom Vučićem, a od toga će država platiti 20 miliona, plus poreske olakšice, piše list Danas.

List, pozivajući se na okvirni ugovor između Vlade Srbije i Tenisa u koji je imao uvid, navodi da se još ne zna da li je potpisan, i da u njemu stoji da kompanija ulaže u pet farmi u Banatu, gde bi u narednih pet godina bilo uzgajano 350.000 svinja.

Potpisivanje ugovora sa Tenisom najavljivano je za jun prošle godine, međutim, da li je on potpisan pitanje je koje je za javnost do danas ostalo bez odgovora.

Prema saznanjima lista Danas, Vlada je u maju ove godine ovlastila ministra privrede Gorana Kneževića da taj ugovor potpiše, a on je u telefonskom razgovoru sa novinarom rekao da to nije uradio i da "ne zna uopšte šta ga pita".

Ugovor sa Tenisom Vučić je najavio za jun 2016. godine, tokom posete vlasnika kompanije Beogradu, a na konferenciji za novinare u februaru prošle godine rekao je kako bi Tenis "u početku proizvodio 700.000 do 800.000 svinja, a narednih godina došlo bi se do cifre od četiri miliona".

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara