Danas počinje prijava poslodavaca za polovinu minimalca

Foto: Pixabay

Danas počinje prijava poslodavaca za dobijanje martovske polovine minimalca namenjenih svim zaposlenima, u iznosu od oko 16.000 dinara. Preduzetnici, mikro, mala, srednja i velika preduzeća mogu za pomoć mogu da se prijave do kraja meseca, a sredstva će biti isplaćen 8. aprila.

Poslodavci se za ovaj ciklus pomoći usled pandemije moći da se prijavljuju i u aprilu i maju, popunjavanjem obrasca na portalu Poreske uprave.

Firme koje se prijave za pomoć nemaju pravo da otpuste više od deset odsto zaposlenih tri meseca nakon poslednje isplate, kao ni da isplaćuju dividende.

Vlada Srbija je treći paket mera pomoći privredi i građanima usvojila 11. februara, za koji je namenila 249,4 milijarde dinara.

Od 28. aprila počeće i prijava za isplatu 60 evra svim punoletnim građanima, u okviru paketa pomoći države privredi i građanima, prethodno je najavio ministar finansija Siniša Mali.

Penzioneri bi u septembru trebali da dobiju i dodatnih 50 evra, što je uz pomoć od 60 evra namenenoj svim punoletnim građanima, ukupno 110 evra.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (2)

  • Mitar

    A kad će za četvrtinu?

  • Nn

    Da li moze vise informacija kako se prijaviti? Na sajtu Ministarstva stoje obavestenja za proslu godinu Hvala unapred!