Danas pomoć privredi od 155 evra po zaposlenom

Nova ekonomija

Danas je isplaćeno 60 odsto minimalca ili oko 18.000 dinara za više od milion zaposlenih u privatnom sektoru.

Novac će dobiti i novoosnovane firme, ali će njima sredstva, u visini od 120 odsto minimalca, biti uplaćena u septembru. Pravo na ovu pomoć imaju preduzeća osnovana u periodu posle 15. marta, a najkasnije do 20. jula ove godine, i za njih će biti otvoreni posebni namenski računi.

Svi koji su dobili minimalnu zaradu u julu automatski su prijavljeni za novi paket mera. Njima druga uplata sledi u septembru, a za jedan mesec biće im odloženi porezi i doprinosi na zarade.

Prvi paket mera privredi podrazumevao je tri minimalca, i za to je država za više od milion radnika isplatila oko 800 miliona evra.

Uslov kod novog paketa pomoći, jeste da kompanija zadrži zaposlene do kraja godine. To je upravo razlog što neke kompanije neće uzeti ovaj paket pomoći jer nisu sigurne da će održati nivo poslovne aktivnosti do kraja godine.

Kako paušalac podiže korona minimalac

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (2)

  • Ice

    Da li moze neko da mi obrazlozi sledece: Ovaj "skraceni minimalac" bi trebao da bude samo deo plate I ostatak nadoknadjuje kompanija? Da li neko sme radniku koji je radio ceo mesec da isplati samo ovaj "skraceni minimalac" ili manju platu iako je radnik posteno odradio svoju satnicu? Pri tom kompanija radi,radnici rade-dakle,da li kada kompanija mnogo dobro radi I nikada ne nagradi svog radnika za izuzetne rezultate ima pravo da oduzima pare svom radniku kada ne posluje kao pre? Unapred hvala!

  • Sanja

    Ovo je prevara. Ja nisam dobila obećanih 60 posto minimalca.. Ili je do države ili do poslodavca. Ako je do poslodavca, pitam se da li je to krivično delo?