Danas: Uprkos Vučićevim obećanjima, u Krušiku se spremaju otkazi

Foto: Pixabay

Uprkos predizbornim najavama predsednika Srbije, u valjevskoj fabrici Krušik do kraja meseca jedan odsto zaposlenih dobiće automatski otkaz, piše list Danas. Glavni razlog je što im neće biti produženi ugovori o radu.

"Predsednik Vučić nam je krajem februara kad je bio u predizbornoj poseti našoj fabrici obećao da neće biti otpuštanja i da će država da uloži u razvoj Krušika i njegov raketni progam. Najavio je utvrđivanje odgovornosti rukovodstva a katastrofalne rezultate odnosno ogromne dugove i gubitke Krušika. Sve to će, po svemu sudeći da plate radnici koji nemaju partijske SNS veze, koji će da stanu bez posla", kažu sagovornici Danasa u tom preduzeću.

Spisak prekobrojnih je pravljen pre nekoliko dana i tada je svaki rukovodilac proizvodne celine morao da odredi po jedan odsto viška radnka, saznaje taj list.

Sagovornici Danasa kažu i da u Krušiku radi oko dve hiljade radnika na određeno vreme.

Njima će od avgusta ugovori umesto dva ili tri meseca trajati mesec dana, što se od strane zaposlenih smatra samo uvodom u dalja otpuštanja.

Tvrde i da rukovodstvo aneksima ugovora nastoji da smanji naknade za topli obrok, otežane uslove rada, koeficijent za minuli rad i regres za oko osam do deset hiljada dinara.

Naglašavaju i da se na spiskove stavljaju isključivo proizvodni radnici.

Sa druge strane tvrde da u predstvaništvu Krušika u Beogradu, gde  nema ni struje ni vode, "radi" dvadesetak ljudi koji se međusobno ni ne poznaju, ali će sigurno ostati na svojim radnim mestima.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara