Danas: Zakupci će tužiti TC Plaza u Kragujevcu

pixbay

Vlasnici lokala u TC Plaza u Kragujevcu, kompanija SEC iz Beograda, traže od zakupaca da plate pun iznos kirije za period tokom kog tržni centar nije radio, zbog čega Unija zakupaca Srbije planira da podnese tužbu, piše dnevni list Danas.

U Udruženju zakupaca Srbije (UZS) kažu za Danas da su od vlasnika TC Plaza u Kragujevcu dobili predlog za smanjenje kirije i troškova marketinga, ali da su istovremeno odbili njihov predlog o izmeni uslova zakupa u periodu nakon delimičnog otvaranja Tržnog cenrta.

„Ono što su ponudili jeste umanjenje rente od 20 do 60 odsto za taj period u kom tržni centar nije radio. Većini zakupaca je iznos zakupa veći nego prihod u martu, maju, dok u aprilu niko nije radio tako da nije ni bilo prihoda. Regionalna Privredna komora je imala sluha za nas, kao i načelnica okruga, pisali su i oni vlasnicima dopis, ali ništa“, rekao je za Danas predsednik UZS Bojan Mitić.

Kompanija SEC iz Beograda obavestila je zakupce lokala u TC Plaza da im za period od 21. marta do 8. maja duguju pune iznose za kiriju, jer im do 28. maja nisu odgovorili na njihov predlog u kom im nude privrmeno umanjenje osnovne zakupnine i naknade za marketing za taj period. Kako se navodi u obaveštenju, kompanija SEC smatra da su zakupci tako odbili njihov predlog i traže da im se plati pun iznos.

UZS će zbog toga, kako kaže, podneti tužbu protiv ove kompanije.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara