FOTO: Nova ekonomija

Darko Bajčetić kupio još kioska u Nišu

FOTO: Nova ekonomija

Futura Plus, u vlasništvu poznatog biznismena Darka Bajčetića, kupila je sedam kioska u Nišu i jedan u Pirotu koji posluju u sastavu  maloprodajne kompanije Vik invest, sledi iz rešenja Komisije za zaštitu konkurencije kojim se oodobrava konkurencija u skraćenom postupku. 

Većinski vlasnik Future Plus, sa gotovo 75 odsto udela, je Moj kiosk grupa čiji je krajnji vlasnik kompanija Property Plus Establishment  iz Lihtenštajna. Prema evidenciji stvarnih vlasnika APR, vlasnik Mog kioska je Darko Bajčetić koji je 2011. kupio Futuru u stečaju.

 Bajčetić je prethodno bio osnivač Don kafe i vlasnik Centroproizvoda koji su kupili Neste i Dr Etker. 

Prethodno je Štampa sistem čiji je vlasnik takođe Bajčetić, kupila sedam kioska u Nišu iz lanca G-store. 

U rešenju se navodi da maloprodajna mreža podnosioca prijave Future ima 10-20% od ukupnog broja maloprodajnih objekata tipa kiosk i „corner shop”, u Nišu dok se maloprodajna mreža Vik invest kioska sastoji od 7 objekata, čije tržišno učešće iznosi /0-5/%. 

PROČITAJTE JOŠ: POTROŠAČKIH PET MINUTA: DA LI DON DON NARUŠAVA KONKURENCIJU?


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Bond

    Darko Bajcetic je izdejstvovsnom prevarom preko advokta iz Kotora u vreme odvajanja CG od Srbije " kupio " kp. PLOCE na KO Milovici u opstini Tivat. Mega lopov ce odgovarati pred zakonom za ovu prevaru i iznudu prodaje parcela pored mora u bescenje. Naravno debeovci njegovi pomagaci kao i korumpirani u tivatskom katastru i kotorskom osnovnom sudu igrafskom athivu su primili mito. Darko Bajcetic pomagac tajkunima u krimi pricama ostao je zasticen kao beli medved. Zbog kostiju predaka koji se prevrcu u grobovima jer imovina oteta njihovim naslednicima , zazalit ce ovaj kobojagi biznismen. Kriminalac.