Direktorka škole zaposlila nestručne sinove i brata

Ilustracija. FOTO: Pexels

Bivša direktorka Osnovne škole „Marko Rajković“ iz Vrbovca, mesta kod Vitine na jugu Kosova, zaposlila je svoja dva sina i brata u toj školi, čime je povredila Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Agencija je utvrdila da je ranija direktorka Slavica Stanković zaključivala ugovore o radu sa svojim sinom Milanom Stankovićem u više navrata od 2016. do 2018. godine, a sa drugim sinom, Milošem Stankovićem, od 2013. do 2017. godine.

Sa svojim bratom, Miloradom Nikolićem, zaključivala je ugovore o radu između 2014. i 2018. godine, navodi se u rešenju objavljenom u Službenom glasniku.

Na osnovu ovih ugovora, Nikolić je zasnovao radni odnos na određeno vreme u matičnoj školi u Vrbovcu, a sinovi u Vrbovcu i u izdvojenom odeljenju u Mogili.

„Imenovana je, kao funkcioner, pre svega bila dužna da izbegne sukob interesa, a kada je već zaključila ugovore o radu, odnosno aneks ugovora o radu sa Milanom Stankovićem, Milošem Stankovićem i Miloradom Nikolićem na osnovu kojeg su imenovani zasnovali radni odnos u Školi, i izdvojenom odeljenju Škole u Mogili, bila je dužna da o tome pismeno obavesti Agenciju, što nije učinila“, piše u rešenju Agencije.

U rešenju se takođe utvrđuje da su direktorkin brat i sinovi angažovani iako su „nestručna lica za obavljanje poslova nastavnika razredne nastave, engleskog jezika, građanskog vaspitanja i hora, odnosno knjižnjičara, bibliotekara i ložača parnih kotlova“.

Bivšoj direktorki je izrečena mera javnog objavljivanja odluke o povredi Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, čije će troškove snositi Stanković.

Agencija: Stefanović nije u sukobu interesa zbog Krušika
Pištaljka: Agencija za borbu protiv korupcije krije korupciju
pošaljite komentar

Nema komentara