FOTO: Nova ekonomija

Direktorka Doma zdravlja dodelila ćerki specijalizaciju

FOTO: Nova ekonomija

Agencija za borbu protiv korupcije preporučila je razrešenje direktorke Doma zdravlja u Kuršumliji Uranije Petrović, jer je izabrala svoju ćerku za upućivanje na specijalizaciju umesto drugog kandidata.

Kako se navodi u rešenju Agencije, Petrović je po održanom konkursu donela odluku da od dva prijavljena kandidata za specijalizaciju izabere svoju ćerku, a o sukobu interesa nije obavestila Agenciju.

"Utvrđuje se da je Uranija Petrović, director Doma zdravlja Kuršumlija, postupila suprotno odredbama člana 27. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije”, navodi se u rešenju.

Iz rešenja se vidi da je Petrović između ostalog tvrdila da nije u sukobu interesa jer je o konkursu odlučivala komisija koju je ona formirala i zato što je rangiranje i bodovanje kandidata izvršeno u skladu sa Pravilnikom.

Agencija je međutim odlučila da su navodi direktorke "bez osnova”, zato što su članovi komisije bili njeni podređeni.

Agencija je još 2014. godine preporučila razrešenje Petrović jer je postupila suprotno zakonu kada je svojoj ćerki Anđelki Petrović prethodne godine dala posao u Domu zdravlja.

Uranija Petrović je 2015. godine takođe javno optužena za mobing od strane jednog od doktora u kuršumlijskom Domu zdravlja.

PROČITAJTE JOŠ:

Keep Light osvetljuje Leskovac za 105 miliona

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara