FOTO: Pexels

Doček Nove godine u Beogradu koštaće preko 420.000 evra

FOTO: Pexels
Novogodišnji koncerti 30. i 31. decembra i 1. januara, Beograđane će koštati ukupno 423.172 evra, pa će doček biti više nego duplo skuplji nego pošle godine, objavio je portal Istinomer.

Najskuplji su nastupi pevača Harisa Džinovića 56.000 evra, Bajage i Instruktora 44.700 evra, Rudimentala 45.000 evra i Saše Kovačevića 42.700 evra.

Pored tih nastupa koji ukupno koštaju više od 188.000 evra, u okviru trodnevnog dočeka nastupaće i Disciples čiji nastup košta 31.250 evra, Dejan Petrović Big Bend 25.400 evra, Rasta 22.300 evra, Stereo MC’s 22.000 evra i drugi.

Svi ti nastupi deo su javne nabavke Centra beogradskih festivala (CEBEF) za odabir izvodjača u glavnom programu, koja je raspisana 24. decembra i u čije dostavljene ponude je Istinomer imao uvid. Kako im je rečeno iz CEBEF-a, s obzirom na to da je u pitanju pregovarački postupak, te cene su i konačne.

Pre desetak dana, sprovedena je i javna nabavka koja se odnosi na angažovanje izvodjača u okviru pratećeg programa, a ugovorena cena je u tom slučaju bila 92.662 evra.

U okviru pratećeg programa nastupaće Neverne bebe, DJ Munja, dečije grupe i drugi, a najavljene su i izvedbe različitih predstava za najmladje.

Na taj način, cena svih angažovanih izvođača prevazilazi 423.000 evra koliko će ukupno koštati doček Nove godine u Beogradu.

Prošle godine, koncerti su koštali duplo manje, odnosno oko 190.000 evra.

Kako je iz CEBEF-a objašnjeno operedeljeni novac za potrebe troškova manifestacije „Beogradske zime" uvećan je zbog usklađivanja sa finansijskim planom koji ne određuju oni sami, već gradski Sekretarijat za kulturu, kao njihov osnivač.

Izvođače, opet pak, ne bira ni Sekretarijat, a ni CEBEF, već odbor manifestacije „Beogradska zima" čiji su članovi nepoznati, a čiji je predsednik zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Ko su članovi ne može se pronaći ni na sajtu te manifestacije, a taj odgovor nije dostavljen Istinomeru ni iz gradske uprave.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara