Doček u Nišu FOTO:N1

Aleksandar Vučić:

Došli smo u situaciju da se hvalimo otvaranjem fabrika skoro svakog dana

Doček u Nišu FOTO:N1

Aplauzi i ovacije više hiljada građana dočekali su predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, ispred fabrike Cumtobel u Nišu, gde će predsednik države prisustvovati svečanom otvaranju te austrijske fabrike.

Investicija je vredna 30 miliona evra, a prema najavama trebalo bi da zaposli oko hiljadu i sto radnika.

"Pedesetpet posto od ukupnih stranih investicija u regionu završi u Srbiji i borićemo se da bude i značajno više. Morali smo da donosimo teške odluke, nismo mogli da se dodvoravamo nikome, da bismo danas došli u situaciju da se hvalimo otvaranjem fabrika skoro svakog dana. Pre dve i po godine smo krenuli u pregovore sa Cumtobelom, daleko je to delovalo. Kada vidite koliko će ljudi zapošljavali - znate da je ovo važno za Niš. I ceo ovaj okrug. To je budućnost za našu decu", rekao je Vučić.

Cumtobel je jedna od vodećih kompanija u svetu u proizvodnji led rasvete. Zapošljavaju oko 7.000 radnika u 14 proizvodnih pogona, a prodajne objekte imaju u 90 zemalja.

Predsednik Srbije se danas sastaje i sa predstavnicima kompanija koje su novi strateški partner za RTB BOR, a prema agendi je kasnije planiran i susret sa gradonačelnicima, predsednicima opština iz Pčinjskog, Topličkog, Niškog, Jablaničkog i Pirotskog okruga.

Sutra će Vučić prisustvovati otvaranju filipinske fabrike za proizvodnju električnih auto-komponenata "IMI".

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • SlobaSrbenda

    Ne trebaju nama strane investicije. Nama trebaju olaksice za DOMACE investitore, privatnike. Zasto nasima ne daju 10-25k evra subvencije za radna mesta? Pa nasi politicari godinama kradu, znaci da ima novca i kod nas.