Do Grčke zasad samo preko Bugarske

Foto: Pixabay

U ovom trenutku iz Srbije do Grčke je kolima moguće doći samo preko Bugarske, dok su druga dva pravca, preko Severne Makedonije i preko Crne Gore i Albanije, trenutno zatvoreni, prenose Novosti

Severna Makedonija odložila je otvaranje svojih granica, a pritom je ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče saopštio da će vratiti policijski čas zbog dodatnog širenja virusa u kritičnim regionima zemlje.

Filipče je saopštio da je Vlada odlučila da uvede potpunu zabrana kretanja u svim opštinama Grada Skoplja, Kumanovu, Lipkovu, Štipu, Tetovu, kao i Bogovinju, Brvenici, Tearcu, Želinu i Jegunovcu počevši od četvrtka u 21.00 do ponedeljka u 5.00.

U ostalim mestima Severne Makedonije policijski čas za sve građane je u četvrtak od 21.00 do 5.00, a petak i za vikend od 16.00 do 5.00 narednog dana.

Srpski građani takođe nisu u mogućnosti da dođu preko Albanije do Grčke, jer uopšte ne mogu da uđu u Crnu Goru. I skoro je sigurno da će ova zabrana biti na snazi i u naredne dve nedelje.

Građani Srbije bi mogli do Grčke avionom, pošto će aerodromi u Solunu i Atini biti potpuno otvoreni od 15. juna, ili kolima preko Bugarske.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara