FOTO: YT print screen

Dobili od EU novac za migrante, a troše ga na plate u Ministarstvu

FOTO: YT print screen
Ministarstvo za rad i zapošljavanje dobilo je samo od Evropske unije 23 miliona evra donacija za upravljanje migracijama u Srbiji, ali taj novac troši na plate zaposlenih koji nemaju nikakav kontakt sa migrantima, piše Danas.

Ugovori i delu zaposlenih u koje je Danas imao uvid, odnose se na realizaciju projekta „Jačanje kapaciteta u upravljanju migrantskom krizom u Republici Srbiji, tzv MADAD1 koji je EU finansirala sa sedam miliona evra, i humanitarna pomoć Republike Koreje migrantima u Srbiji od 500.000 evra.

Ovi ugovori su, navodi Danas, samo formalno potpisivani kako bi im se isplaćivale plate iz tog fonda, a zapravo su obavljali poslobe i drugim sektorima, na primer u PR službi, Sektoru za penzijsko i invalidsko osiiguranje, ili kao vozači. 

Šta više, svakog meseca su pisali fiktivne izveštaje tj. Izveštaje iz migrantskih centara kako bi opravdali opis posla predviđen ugovorima, iako ni u jednom trenutku nisu imali kontakt sa migrantima.

Oba projekta su završena prošle godine,a trenutno se sprovodi MADAD2 za koji je izdvojeno čak 16 miliona evra. Sagovornici Danasa tvrde da se i ovaj novac koristi na isti način.Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.