FOTO: BIRN

Dok se čeka rušenje, ilegalna kafana već upisana u katastar

FOTO: BIRN

Ilegalno sagrađena kafana na Pančićevom vrhu čiji je vlasnik nepoznat, upisan je u katastar nepokretnosti, piše Danas.

Pritom, nije uneta zabeležba kako je reč o nelegalnoj gradnji niti je evidentirano da postoji pravosnažno rešenje o rušenju.

Izvesna Snežana Mitković, objavljeno je protekle nedelje, poznata javnosti kao osoba koja se u dokumentima izdaje za investitorku objekta od preko hiljadu kvadrata izgrađenog bez dozvole u zaštićenom području, na vrhu Kopaonika, podnela je u januaru prošle godine zahteve za upis te građevine u katastar nepokretnosti.

U ministarstvu građevinarstva su za Danas rekli da se od rušenja nije odustalo, ali da bez policije njihovi inspektori i firma koju su angažovali neće rizikovati da uđu u taj posao.

 Kažu i da je zahtev za asistenciju policije podnet još prošle godine, a da na odgovor i termin još čekaju. 

Po zahtevu Matkovićeve izdata je dozvola za izgradnju privremenog, montažnog objekta od 150 kvadrata na Pančićevom vrhu, ali je umesto toga nikla zgrada na četiri nivoa sa oko 400 kvadrata u osnovi. Po prijavi Nacionalnog parka Kopaonik, inspekcije Ministarstva građevinarstva utvrdile su da je reč o nelegalnoj gradnji koja je po zakonu krivično delo. U dva navrata je izdat nalog za rušenje, ali već duže od godinu dana to nije sprovedeno, čak je kafana jedno vreme i radila. 

BIRN je ranije pisao da, iako Kopaonikom kruže razne priče o tome "ko zida kafanu" na vrhu planine i uglavnom su vezane za aktivnosti Zvonka Veselinovića i Zorana Milojevića Zelje, za sada nema kredibilnih podataka o tome u dostupnoj dokumentaciji i nema izvora koji bi potvrdili takve navode.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Irena

    Zar ne strajkuje katastar? Ja upis cekam godinu dana?