FOTO: pexels

Domaći programeri mogu da prodaju na Google Play Store

FOTO: pexels

Kompanija Google omogućila je korišćenje trgovinske platforme ove kompanije uz Google Merchant Account za područje Srbije, saopštili su Vlada Srbije i NBS.

Kako je saopštila NBS, uvođenjem ove usluge, domaćim programerima omogućeno je da se na Google Play Store platformi registruju kao „trgovci", tj. da otvore „Google Merchant Account" putem koga bi na platformi prodavali svoje digitalne proizvode i aplikacije, kao i određene sadržaje u okviru tih aplikacija. 
 
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić poručila je da je veoma važno za domaći IT sektor da ovo pitanje bude rešeno, jer će kompanije iz Srbije od sada upravo putem Google Play Store imati pristup tržištu celog sveta.

Prema njenim rečima, Vlada je posvećena stvaranju najboljih uslova za razvoj biznisa u Srbiji.

Ona je zahvalila organizaciji srpskih preduzetnika "Serbian Entrepreneurs" iz San Franciska i Narodnoj banci Srbije, navodeći da je "samo timski rad mogao da dovede do toga da Google omogući korišćenje Google Merchant naloga za Srbiju".

PROČITAJTE TO: Izmene zakona o paušalnom porezu koje su  podigao IT zajednicu 

Tehnološki investitor i jedan od osnivača organizacije srpskih preduzetnika "Serbian Entrepreneurs" u San Francisku Brano Perković izjavio je da je cilj te organizacije da iskoristi pogodnosti njihove lične i profesionalne mreže u Silicijumskoj dolini, kako bi radili na strateškim inicijativama koje imaju veliki potencijal da značajno pomognu Srbiji i srpskom tehnološkom ekosistemu.

"Veoma smo zadovoljni što smo uspeli da usko sarađujemo sa državnim organizacijama, kao i lokalnim privatnim kompanijama u Srbiji u donošenju Google trgovinske platforme u zemlju. Nadamo se da će to dodatno omogućiti srpskim programerima da stvaraju i takmiče se na svetskoj tehnološkoj sceni. Nastavljamo naporno da radimo na drugim uzbudljivim projektima za koje se nadamo da ćemo uskoro moći da najavimo", rekao je Perković.


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara