FOTO: Pixabay

Donator SNS kupio još jednu televiziju

FOTO: Pixabay

Kruševački biznismen Radoica Milosavljević, koji je privatizovao više medija u Srbiji i bio jedan od ljudi koji su donirali prostorije Srpskoj naprednoj stranci, kupio je lokalnu televiziju TV Leskovac.

Milosavljević je sada vlasnik 72,9 odsto akcija ove medijske kuće, prema podacima Centralnog registra hartija od vrednosti.

TV Leskovac formalno je osnovana 1994, a 2007. godine je privatizovana od strane dosadašnjeg vlasnika Vladice Jovanovića, prema podacima sa sajta ove televizije. 

Milosavljević je bio jedan od 27 donatora koji su kupili prostorije na Novom Beogradu a onda ih poklonili SNS-u, objavio je Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) u februaru ove godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Prostorije SNS-a na Novom Beogradu kupilo 27 donatora kao poklon stranci

Raskinuta privatizacija RTV Kragujevac

Prema pisanju medija, Milosavljević je privatizovao Radio-televiziju Kragujevac, mada je privatizacija poništena zbog neispunjenih obaveza, kao i televizijе u Kruševcu, Požegi, Pančevu, Pirotu, Dimitrovgradu, Brusu, Caribrodu i Centar za informisanje Novi Kneževac. Osnivač je i preduzeća SOS Kanal Plus.

Nakon privatizacija, mediji u vlasništvu Milosavjevića bi na konkursima za sufinansiranje sadržaja bi dobijali velike količine novca.

Tako je na primer TV Pančevo direktno ili indirektno (preko povezanih firmi) dobila više od 410.000 evra, a kupljena je za 87.000 evra, kako je pisala Cenzolovka.

Portal Raskrikavanje je objavio u januaru da su Milosavljevićeve televizije samo u toku prošle godine dobile više od 50 miliona dinara iz budžeta lokalnih samouprava, a skoro trećinu od toga čini novac koji je dobila RTV Kruševac.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Ex faca

    "Ono što mi želimo je moć. I imamo je, i zadržaćemo je. Niko nam je neće oduzeti." Hitlerov govor u Munchenu, 30.novembra 1932. (Izvor: Sven Hassel, CARSTVO PAKLA) “On ne razgovara, on drži govore, kmeči kao baba o svojoj ugroženosti. Oko sebe je okupio najgori malograđanski šljam, koji zna da može da prifitira samo u takvom sistemu.” - Thomas Mann 1933.