Rasim Ljajić FOTO: N1

Rasim Ljajić:

Država više ne daje direktne podsticaje investitorima u Srbiji

Rasim Ljajić FOTO: N1

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da država više ne daje direktne podsticaje investitorima u Srbiji, već rekonstruiše napuštene fabričke hale tako da budu u funkciji, što kako je ocenio, investitorima odgovara.

"Mi obično sada praktikujemo da ne dajemo, niti su investitori zainteresovani za direktne podsticaje, već država te hale rekonstruiše, dovede u stanje da mogu da budu u funkciji. To je sa naše tačke gledišta dobro, korisno, a investitorima odgovara", rekao je Ljajić za televiziju Prva.

On je kazao da danas u Srbiju dolaze dve kompanije koje će obilaziti gradove i opštine u Srbiji i gledati napuštene fabričke hale i dodao da će država uvesti taj model podsticaja i privlačenja turskih investitora.

Ljajić je kazao da će do kraja godine, a najkasnije do kraja januara predsednik Srbije Aleksandar Vučić formalno otvoriti fabriku u Priboju koja već radi.

"Ona već radi, ali nije bilo formalnog otvaranja. Tražimo datum kada predsednik može da dodje i otvori tu fabriku koja zaapošljava oko 200 radnika", rekao je Ljajić.

On je kazao i da su u toku radovi na rekonstrukciji hale u Malom Zvorniku zbog tekstilne fabrike koja će zapošljavati oko 300 radnika.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara