Dragan Đilas FOTO: SzS

Dragan Đilas informisao američke zvaničnike o situaciji u Srbiji

Dragan Đilas FOTO: SzS
Tokom dvodnevne posete Vašingtonu, jedan od osnivača Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Đilas i sekretar SzS Ljuban Panić imali su niz sastanaka sa američkim zvaničnicima na kojima su ih informisali o situaciji u Srbiji, saopštio je SzS.

"Na sastancima sa glavnim direktorom Nacionalnog saveta za bezbednost za Evropu i Rusiju Džonom Eratom, direktorom za evropske poslove Vilijamom Berklijem, kao i sa Metjuom Palmerom zamenikom pomoćnika državnog sekretara, i predstavnicima Senata i Kongresa, Đilas je istakao ugroženost demokratskih procesa u Srbiji koji se ogledaju u činjenici da je Srbija izgubila status slobodne države, kako je navedeno u godišnjem izveštaju Fridom hausa", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je posebno bilo reči o mirnim protestima koji se mesecima odvijaju u više od sto gradova i opština širom Srbije.


"Đilas je svoje sagovornike upoznao sa činjenicom o neophodnosti dijaloga između vlasti i opozicije koji u Srbiji ne postoji i nemogućnosti održavanja fer i slobodnih izbora, kao i sa jedinstvenim stavom opozicije da pod ovakvim uslovima na izborima neće učestvovati", saopštio je SzS.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara