Dragani Marković drugi mandat na čelu Poreske uprave Srbije

Sajt Ministarstva finansija

Dragana Marković izabrana je ponovo na položaj direktora Poreske uprave Srbije, na mandat od pet godina, objavljeno je u najnovijem Službenom glasniku, u odluci Vlade Srbije.

Kako se navodi sa sajtu Ministarstva finansija, u Poresku upravu došla je sa pozicije zamenika načelnika logistike Bezbednosno – informativne agencije (BIA).

Prethodno je obavljala funkciju državnog sekretara zaduženog za finansije u Ministarstvu rudarstva, prirodnih resursa i prostornog planiranja.

Licencirani je stečajni upravnik. U Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika radila je kao supervizor stečajnih upravnika.

Bila je finansijski direktor u Akcionarsko – turističkom društvu „Putnik“, menadžer u austrijskoj kompaniji koja se bavila uvozom i prometom TNG (tečnog-naftnog gasa). U to preduzeće došla je sa mesta direktora jedne od poslovnih organizacija „Nis Jugopetrola“, u kojem je radila od 1992. do 2005. godine.

Prethodno je stekla iskustvo na poziciji šefa finansija i računovodstva u domaćem privrednom društvu koje se bavilo uvozom i distribucijom prehrambenih proizvoda.

Karijeru je započela kao profesor u ekonomskoj školi „Nada Dimić“ u Zemunu.

Ima položen stručni ispit za pripadnike bezbednosnih struktura, ispit za voditelja finansijskog upravljanja i kontrole, kao i za upravljanje sistemom javnih nabavki u budžetskoj organizaciji.

Prvi put je izabrana za direktora Poreske uprave u leto 2015. godine.

 

 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (2)

  • Preduzetnik iz Beograda

    Za poslednjih nekoliko godina, koliko imam dodira sa tom "felom", mogu reći da nemam ni reč pohvale. "Istorijski uspesi" zbog kojih ova dama dobija i drugi mandat, a gladano iz mog ugla su sledeći: -za navedeno vreme nisam imao tu sreću da mi bilo ko od nekoliko promenjenih referanata odgovori na telefonski poziv -isto važi i za mail-prepisku, nema odziva -moji zahtevi o povraćaju dela akciza na gorivo rešavaju se ( pri tome su neki i odbijeni neopravdano) nakon 6-9 meseci a i onda tek nakon više dolazaka do referanata i insistiranja i raspitivanja....S druge strane, jednog jedinog meseca kada nisam 15.-og uplatio svoje obaveze, dobio sam sa 18.-im opomenu da uplatim šta treba. To je revnost, na žalost, jednosmerna! Inače, po svim zidovima Poreske uprave je izlepljena, rekao bih, pošalica koja glasi: "Porez plati, da ti se dobrim vrati". Ja svoj porez, kao i velika većina građana i privrednika, redovno plaćam ali, šta je sa onim povlašćenim i njihovim milionskim (u evrima) neplaćenim porezima? Dakle, ovo sam, čitajući sa zidova, shvatio kao uvredu poštenog sveta u ovoj zemlji. A pošten, u stvari, znači glup ! Dakle, gospođo, možda je sledeći vaš uspeh da štrajkom glađu dolazimo do svojih prava, koja bi trebalo da dobijemo u roku od 15 dana, pretpostavljam. Smeši vam se i treći mandat, možda!?

  • dijaspora

    Nema cime da se dici . Avgust 2019 poreska uprava Novi Beograd . Nivo , profesionalnost , odgovornost odnos prema strankama NULA . Dovode stranku do "nervnog sloma" nevaspitanim i nekompetentnim radom i ako ova insistira zovu sigurnost ??? Zasto uplata nije proknjizena ? koleginica je na odmoru . Molim? Uplata od decembra 2018 u avgustu 2019 jos nije proknjizena ? Recite mi ko je sef odeljenja? Eeejj Zoki jel' Sladja tu ?? Idite gore kod Sladje kad bas nemate drugog posla !!!