Zoran Drakulić. FOTO: Nova ekonomija

Drakulić: Subvencije stranim proizvođačima peleta – nelojalna konkurencija

Zoran Drakulić. FOTO: Nova ekonomija

Biznismen Zoran Drakulić, suvlasnik kompanije za proizvodnju peleta Bioenergy Point, izjavio je da subvencije stranim proizvođačima peleta stvaraju nelojalnu konkurenciju domaćim proizvođačima.

„Mi to smatramo nelojalnom konkurencijom i mislimo da nije u redu, definitivno", rekao je Drakulić za Novu ekonomiju, komentarišući odluku Vlade Srbije da dodeli kompaniji ESB Pellets, u švajcarskom vlasništvu, 8.600 evra po radnom mestu za zapošljavanje 50 novih radnika.

Vest o ovom ugovoru o subvenciji, koji su potpisali ESB Pellets i Ministarstvo privrede, objavila je Nova ekonomija 20. decembra.

Drakulić kaže da postoji više od 50 domaćih proizvođača peleta, od kojih po njegovom znanju niko nije dobio subvencije.

Upitan da li je njegova firma konkurisala za subvencije, Drakulić kaže da su se „uvek raspitivali, ali odgovor je bio – ne, ne dolazi u obzir".

„Skoro smo otvarali novi pogon i faktički nismo dobili ništa, pogotovo ne takve subvencije od 8.600 po radnom mestu, što mislimo da je mnogo", rekao je on.

„Svi smo se zaduživali kod banaka da bismo kupili opremu i krenuli u proizvodnju. Ali mi smo veliki, gledajte ove manje proizvođače koji su sigurno na ivici opstanka", dodao je.

PROČITAJTE JOŠ:

Bugarskoj firmi 6.000 evra po radnom mestu

Vlada Srbije daje 3,1 milijardi dinara lokalnim samoupravama

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara