Dve IT kompanije iz Srbije ušle u top 50 u centralnoj Evropi

Dve srpske IT kompanije plasirale su se u 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u centralnoj Evropi, objavila je konsultantsko-revizorska kompanija Dilojt.

Treće mesto na ovogodišnjoj rang listi "Tehnolodži fast 50" (Tehnology Fast 50) zauzela je kompanija "High Tech Engineering Center", sa petogodišnjim rastom prihoda od 1,77 odsto.

Na 18. mestu našla se srpska kompanija "Bitgear Wireless Design services", koja se bavi elektronikom i ima petogodišnji rast prihoda od 759 odsto. 

Ovogodišnji pobednik je mađarska onlajn kompanija koja posluje s nekretninama (Szallas.hu Kft), koja se na toj listi našla prvi put, s petogodišnjim rastom prihoda od 2,26 odsto. 

Projekat "Tehnolodži fast 50" u Srbiji se sprovodi već sedam godina, dok se u centralnoj Evropi realizuje 15 godina, a uslov za plasman na toj listi je da kompanije tokom poslednjih pet godina ostvaruju prihode veće od 50.000 evra. 

Na ovogodišnjoj listi našle su se kompanije iz 10 zemalja centralne Evrope - Srbije, Poljske, Madjarske, Rumunije, Hrvatske, Češke, Litvanije, Slovačke, Estonije i Bugarske. 

Pored liste najbrže rastućih tehnoloških kompanija, Dilojt svake godine objavljuje i rang liste "Zvezda u usponu" (Rising stars) i listu "Velikih 5" (Big 5). 

Uslov za plasman za listu "Zvezde u usponu" je da su prihodi kompanije u poslednje tri godine veći od 30.000 evra, dok za plasman na listi "Velikih 5" važe isti uslovi kao i za "Fast 50", s tim što kompanije moraju da imaju godišnji prihod veći od 25 miliona evra u 2013. godini. 

Mađarska kompanija "Distinction Kft" je ove godine najbolje plasirana na listi "Zvezde u usponu", a kategoriji "Velikih 5", kao i prošle godine, na prvom mestu se našla poljska firma "GoClever".

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara