EcoHive iz "Nikole Tesle" pobednik takmičenja Inovativne ideje

Pixabay

Finale takmičenja Inovativne ideje za srednjoškolske i studentske timove održano je u četvrtak, 7. oktobra u svečanoj sali rektorata Univerziteta u Beogradu. Zbog epidemiološke situacije, finale nije bilo otvoreno za javnost. 

U ocenjivanju timova učestovovao je petočlani žiri koji su činili fakultetski profesori, ministarski i stručni savetnici.

Iz 35 srednjih škola u Srbiji na takmičenje se prijavilo oko 50 timova iz 21 grada.

U kategoriji srednjoškolaca prvo mesto je pripalo timu EcoHive iz elektrotehničke škole "Nikola Tesla" iz Beograda za inovaciju Ekološka antivarozna košnica, na drugom mestu se našla pametna kutija za lekove koja je delo ruku đaka iz III beogradske gimnazije i V beogradske gimnazije koji su činili tim Adatelo.  Na trećem mestu su se našli đaci iz mladenovačke gimnazije sa inovacijom "Hemikoapp".

Prijave za 38 studentskih timova stigle su sa čak devetnaest fakulteta.

Prvo mesta odnela Panonska posada, sa Prirodno-matematički fakultet u  Novom Sadu sa inovacija „Lara“. Drugo mesto su osvojili studenti Elektronskog fakulteta u Nišu za inovaciju "Somnium", dok je trećem mestu našao tim Fitoplazma sa Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu sa softverom za ranu dijagnostiku biljnih karantinskih bolesti.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.