EMS imenovao novog izvršnog direktora za upravljanje

Foto: EMS

Duško Aničić je imenovan za novog izvršnog direktora za upravljanje i tržište, objavljeno je na portalu Agencije za privredne registre.

Aničić je završio Elektrotehnički fakultet u Beogradu, smer Elektroenergetski sistemi, navodi u svojoj zvaničnoj biografiji.

Finansijska direktora EMS-a prešla u Er Srbiju

Radio je na poslovima dispečera u Nacionalnom dispečerskom centru (NDC) u Javnom preduzeću "Elektroprivreda Srbije" (EPS), a od 2005. do 2015. godine na istim poslovima u EMS-u. Imenovan je za rukovodioca u NDC-u 2007. godine.

"Nakon događaja od 08.01.2021. godine, kada dolazi do razdvajanja interkonekcije gde je EMS imao značajnu ulogu u saniranju poremećaja, kao predstavnik EMS učestvuje u ENTSO-E timu u izradi izveštaja. Ovaj izveštaj je nagrađen od strane ENTSO-E", piše u biografiji.

Funkciju izvršnog direktora za upravljanje i tržište pre Aničića obavljao je Aleksandar Kurćubić koji je preminuo u februaru ove godine.

EMS istražuje mogućnost za proizvodnju struje iz OEI

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.