FOTO: Pixabay

EPS završava radove u kragujevačkom industrijskom parku

FOTO: Pixabay

Milorad Grčić, v.d. direktora „Elektroprivrede Srbije“, obišao je TS 35/10 kV „Sobovica“ u Kragujevcu, gde je u toku završna faza radova.

Ova trafo stanica će snabdevati strujom novi industrijski park, a vrednost celokupne investicije sa pratećom elektroenergetskom infrastrukturom je 260 miliona dinara, od čega je u samu trafostanicu uloženo 150 miliona.

"Preduslov za privredni razvoj, privlačenje novih investicija, otvaranje dodatnih radnih mesta je kvalitetna infrastruktura. EPS prati planove države i lokalnih samouprava za izgradnju i u skladu sa tim unapređuje energetsku infrastrukturu. „Elektroprivreda Srbije“ uspešno obavlja složen posao koji zahteva projekte, dozvole, usklađivanje sa ostalim delovima energetskog sistema i time stvara uslove za nesmetano sprovođenje politike predsednika i Vlade Republike Srbije", rekao je Grčić.
On je istakao da je gradnja TS „Sobovica“ primer investicija EPS-a koje omogućavaju ekonomski rast i razvoj.

Ivan Savčić, direktor Sektora za investicije i planiranje Distributivnog područja Kragujevac, rekao je da je u pitanju jedna od trenutno najvećih investicija u „EPS Distribuciji“ u Srbiji koja je u završnoj fazi i najavio da se u oktobru očekuje završetak radova. Puštanjem u rad ove TS poboljšaće se i napajanje električnom energijom u okolnim selima na području Rače. 

Obilasku radova prisustvovali su i Zoran Rajović - izvršni direktor za tehničke poslove distribucije električne energije i upravljanjedistributivnim sistemom, Bojan Atlagić – v.d. direktora Operatora distributivnog sistema „EPS Distribucija“, Dejan Savić - koordinator za distributivno područje Kragujevac u „EPS Distribuciji“. 

Nova trafostanica u kragujevačkom industrijskom parku „Mind“, snabdevaće električnom energijom fabriku kompanije „Milanović inženjering“ i „Simens“, ali i brojne druge proizvođače sa kojima su u toku pregovori.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara