Foto: Nova ekonomija

Er Srbija po odluci Vlade Srbije ukida let Niš-Budimpešta

Foto: Nova ekonomija
Domaća aviokompanija Er Srbija saopštila je danas da će ukinuti liniju Niš-Budimpešta nakon 27. oktobra 2019. godine na osnovu odluke koju je donela Vlade Srbije.

Odluka je posledica slabog interesovanja građana juga Srbije za putovanje u glavni grad Mađarske, ali i želje da pomenuta linija ne naruši dobre rezultate preostalih linija od javnog značaja iz Niša", navodi se u saopštenju.

Kompanija dodaje da je ta operacija uspostavljena pre samo tri meseca i da letovi za Budimpeštu nisu ispunili planirana očekivanja, ali da je prosečan procenat popunjenosti kabine za svih 12 linija u tom periodu dostigao skoro 70%.

Svim putnicima koji su kupili karte za letove između Niša i Budimpešte posle 27. oktobra 2019. godine novac će biti vraćen.

U saopštenju se dodaje da zajedno sa državnim i lokalnim institucijama, od početka uspostavljanja redovnog saobraćaja iz Niša, „redovno prati sve parametre uspostavljenih linija od javnog značaja".

Er Srbija je prethodno pobedila na tenderu za 12 pravaca sa niškog aerodroma ka evropskim gradovima, sa najviše pet miliona evra subvencija godišnje.

Vlada Srbije je nedavno je najavila da će odvoiti 35 miliona dinara radi uspostavljanja „obaveze javnog prevoza" sa Aerodroma „Morava" kod Kraljeva, nakon što je proglasila obavljanje prevoza na dve linije sa ovog aerodroma za javni interes.

PROČITAJTE JOŠ:


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara