Erdogan: Kašogi je žrtva divljačkog ubistva

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je ubijeni novinar Džamalu Kašogi žrtva divljačkog ubistva i dodao da je ono bilo unapred planirano.

Erdogan je u obraćanju povodom rezultata turske istrage o ubistvu novinara rekao da turske bezbednosne službe imaju dokaze da je ubistvo Kašogija planirano i detaljno razrađeno iz političkih razloga.

"Turska i svet biće zadovoljni tek kada svi oni koji su učlestvovali u planiranju i izvršenju ubistva budu odgovarali za to delo. Druge zemlje treba da učestvuju u istrazi", kazao je.

Ubistvo se dogodilo u zgradi konzulata, ali ne zaboravite da je to unutar granica Turske, rekao je Erdogan i dodao da Turska prati taj slučaj kao "predstavnik savesti čovečanstva".

Turska neće ćutati na to ubistvo, dodao je.

"Čekali smo rezultate istrage da nikoga pogrešno ne sumnjičimo", kazao je Erdogan.

On je dodao da hitri odlazak u Saudijsku Arabiju nekih službenika konzulata ukazuje da su rađene pripreme u vezi sa ovim slučajem. "Takav problem pripisati nekolicini službenika sigurnosti i obaveštajaca, neće zadovoljiti ni nas ni međunarodnu zajednicu", kazao je.

"Moramo tražiti odgovore za neke stvari", dodao je on. "Ubistvo se dogodilo u Istanbulu i predlažem da se u Istanbulu i sudi 18 uhapšenih".

Turski predsednik odao je počast ubijenom novinaru Džamalu Kašogiju.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara