FOTO: Wikimedia

Erdogan u junu u Srbiji, planira se otvaranje turske škole u Beogradu

FOTO: Wikimedia
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan trebalo bi u junu da poseti Srbiju, izjavio je danas turski ambasador Tanžu Bilgič.

On je sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem razgovarao o otvaranju turske škole u Beogradu.

Šarčević je na sastanku delegacija Ministarstva obrazovanja Turske i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije rekao da se sa ambasadorom Turske saglasio da odnosi dve zemlje nikada nisu bili bolji. 

Ambasador Turske je ocenio da postoji izuzetna ekonomska i politička saradnja dve zemlje, ali da ima dosta prostora za proširenje saradnje u oblasti obrazovanja. "Ovo su samo prvi koraci pripreme za jun kada se očekuje da će turski predsednik Redžep Tajip Erdogan posetiti Srbiju. Siguran sam da je sadašnja saradnja najbolja u istoriji srpsko-turskih odnosa i siguran sam da postoji mnogo tema u oblasti obrazovanja u kojima će se saglasiti obe strane", naveo je ambasador Bilgič. 

Kako je saopštilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, članovi delegacije Ministarstva obrazovanja Turske razgovarali su sa predstavnicima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije o mogućnostima proširenja saradnje dve zemlje u oblasti obrazovanja. 

Ministar Šarčević je rekao da bi rezultati razgovora ekspertskih grupa trebalo da budu osnova za novi Memorandum o saradnji. Ocenio je da nije samo ambicija, već i realna želja da Srbija i Turska osim u oblasti ekonomije imaju i odličnu saradnju i u oblasti prosvete. 

Sastanku delegacija dva ministarstva prethodio je susret ministra Šarčevića i ambasadora Turske na kome je bilo reči o otvaranju turske škole u Beogradu. 

Šarčević je rekao da je procedura za otvaranje inostranih škola u Srbiji pojednostavljena i da su već otvorene škole u kojima se nastava odvija na engleskom, ruskom i nemačkom jeziku. 

On je kazao da inostrane škole koje se otvaraju u Srbiji moraju da ispune odredjene standarde u pogledu uslova, opremljenosti i stručnog nastavnog kadra.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.