FOTO:Vikipedia

ETF i Mašinski fakultet povećali kvote za samofinansirajuće studente

FOTO:Vikipedia

Senat Univerziteta u Beogradu potvrdio je odluku Komisije za upis da se prošire kvote za samofinansirajuće studente na Elektrotehničkom i Mašinskom fakultetu.

Na ETF-u kvote su proširene na smeru Elektrotehnika i računarstvo za 40 samofinansirajućih studenata, dok je na Softverskom inženjerstvu upisano pet samofinansirajućih studenata više.

Proširenje kvota odobreno je i Mašinskom fakultetu za 100 samofinansirajućih studenata.

Na oba fakulteta povećanje je odobreno u okviru akreditovanih kvota.

"Mi smo zbog dobrog odziva i dobrog uspeha i kvaliteta kandidata tražili dodatnih 40 mesta na studijskom programu Elektrotehnika i računarstvo i pet mesta na Softverskom inženjerstvu. To nam je odobreno, odobrenje je realizovano i kandidati su upisani", rekao je dekan ETF-a Milo Tomašević nakon sednice Senata.

Ističe da je upis već završen i da na tom fakultetu neće biti drugog upisnog roka.

Dekan Mašinskog fakulteta prof. Radivoje Mitrović pojašnjava da je prijemni na tom fakultetu polagalo 950 kandidata, ali da kvota od 520 budžetskih mesta nije popunjena, jer nisu bili zadovoljni pokazanim znanjem kandidata iz matematike.

"Primili smo na budžet 465 kandidata, tako da će u septembru biti raspisan novi poziv za budžetska mesta", pojasnio je Mitrović.

Ove godine na fakultete Univerziteta u Beogradu prijavilo se 18.500 kandidata, što je za 1.500 manje u odnosu na prošlu godinu.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara