Eurobanka počela da nudi kredite za likvidnost i obrtna sredstva

Foto: Promo

Eurobanka je počela da odobrava kredite za finansiranje likvidnosti i obrtnih sredstava, u skladu sa Uredbom o garantnoj šemi koju je usvojila Vlada Republike Srbije, navodi se u saopštenju te finansijske institucije.

Krediti iz ove linije odobravaće se mikro, malim i srednjim preduzećima, klasifikovanim u skladu sa računovodstvenim standardima Republike Srbije i preduzetnicima, na rok do 36 meseci, uključujući grejs period od devet do 12 meseci.

Ovi krediti se mogu koristiti u dinarima ili evrima, uz povoljne kamatne stope, dodaje se u saopštenju.

"Kao odgovoran akter u srpskom društvu, Eurobanka prati preporuke nadležnih institucija, kako bi se olakšala borba sa pandemijom virusa COVID-19. U situaciji kada je naša privreda na udaru ove globalne krize, Eurobank će kroz povoljne kredite podržati sektor za mala i srednja preduzeća i preduzetnike, koji je od ključnog značaja za vitalnost naše privrede", izjavila je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank.

Pored uvođenja moratorijuma na otplatu kredita u trajanju od najmanje 90 dana, Banka je svoje poslovanje prilagodila trenutnoj situaciji i na druge načine.

Eurobanka je preduzela sve preventivne mere kako bi se umanjila mogućnost daljeg širenja virusa, od pojačane higijene svih svojih poslovnica i maksimalnih primena preporuka za zaštitu, do apela klijentima da koriste e-b@nking i m-b@nking aplikacije i bankomate za isplatu novca.

Građanima starijim od 65 godina, Banka je ponudila više opcija za isplatu penzija, kako bi i pored zabrane kretanja mogli da koriste svoja sredstva, a kao jedan od lidera korporativne društvene odgovornosti, Eurobank je među prvima uputila pomoć najugroženijima, donirajući šest miliona dinara za nabavku neophodne medicinske opreme.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Nije sve tačno

    Veći deo članka je na mestu, osim podatka da Eurobanka čini sve da spreči širenje zaraze. Kao što znate preduzetnici u mnogim bankama transfer sredstva sa specijalnih COVID-19 računa mogu izvršiti online bankingom (e-banking i m-banking). Eurobanka je, međutim, ovu mogućnost obustavila i svi njeni klijenti moraju u tu svrhu doči lično u banku, kako bi izvršili tranfer. Redovi pred filijalama su veliki, jer ima korisnika koji takođe iz drugih razloga dolaze lično u banku, tako da je situacija daleko od idealne, a naročito nije za hvalu na medijima.