FOTO: Pixabay

Evo kako država planira da stimuliše snimanje u Srbiji

FOTO: Pixabay

Vlada Srbije donela je uredbu o podsticajima za investitore koji u Srbiji prave igrane, animirane i TV filmove, serije, dokumentarni film i TV program i druga audiovizuelna dela.

Da bi se kvalifikovao za podsticaje, potrebno je da u svrhu proizvodnje investitor u budžetu produkcije nameni sredstva za realizaciju projekta u Srbiji u iznosu većem od 300.000 evra za igrani ili TV film.

Ukoliko pravi TV seriju potrebno je da nameni više od 300.000 evra, s tim da iznos sredstava namenjen za realizaciju po epizodi ne može biti manji od 100.000 evra.

Za animirani film, audio i/ili vizuelnu postprodukciju audiovizuelnog dela treba da izdvoji više od 150.000 evra, za namenski film isto toliko, a za dokumentarni film i TV program 50.000 evra.

Podsticajna sredstva dodeljuju se putem povraćaja 25 odsto kvalifikovanih troškova proizvodnje audiovizuelnog dela ostvarenih u Srbiji, navodi se u uredbi.

Pod uslovom da investitor potroši više od pet miliona evra u Srbiji, podsticaji će iznositi 30 odsto kvalifikovanih troškova.

Podsticajna sredstva koja se dodeljuju za namenski film dodeljuju se u iznosu od 20 odsto troškova, s tim da ukupan iznos odobrenih sredstava koja se dodeljuju u toku tri uzastopne fiskalne godine ne prelazi propisani maksimalni iznos državne pomoći male vrednosti.

PROČITAJTE JOŠ:

Bioskopi na otvorenom u Beogradu

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara