FOTO: Nova ekonomija

Evo ko su članovi odbora za nadzor izbora

FOTO: Nova ekonomija

Skupštinski odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu utvrdio je danas predlog odluke o imenovanju članova nadzornog odbora koji će biti zadužen za praćenje predizbornih aktivnosti i ukazivanje na eventualne nepravilnosti u postupanju političkih stranaka, kandidata i medija.
 
Na predlog Vlade Srbije, nadzor nad izbornim aktivnostima vršiće prof. dr Branko Rakić, prof. dr Miodrag Savović, novinarka- prezenterka na javnom servisu RTS Ivona Pantelić, profesorka nemačkog jezika Jelena Milenković Orlić i prvak Opere Aleksandar Stamatović.

Na predlog poslaničke grupe SNS, izbore će nadzirati glumac i vd direktor Ustanove kulture Vuk Karadžić, Svetislav Goncić. Na predlog poslaničke grupe ADA LSV SDA Sandžaka u nadzornom odboru biće producent Branislav Klanšček, dok je Stranka moderne Srbije predložila Dragana Varagića. Srpska radikalna stranka predložila je dr Nikolu Žutića.

Nadzorni odbor ima 10 članova od kojih polovinu imenuje Narodna skupština Republike Srbije na predlog Vlade Srbije, a polovinu na predlog poslaničkih grupa iz redova istaknutih javnih radnika pod uslovom da nisu iz redova organa političkih stranaka koje učestvuju na izborima.

Nadzor izbori

PROČITAJTE JOŠ: IZMENE ZAKONA ZBOG IZBORA: ZABRANJIVANJE VEĆ ZABRANJENOG


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara