FOTO: duma.gov.ru

Evo koliko je država dala subvencija Teodosićevom hotelu

FOTO: duma.gov.ru

Država Srbija dodelila je 1,57 miliona evra kompaniji brata košarkaša Milana Teodosića za izgradnju hotela na Divčibarama, koji je otvoren u nedelju u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Prema ugovoru između Ministarstva privrede i kompanije Sport Agent, u stoprocentnom vlasništvu Jovana Teodosića, država je toj firmi za izgradnju sportsko-turističkog kompleksa dala subvenciju od 1.570.400 evra.

Ugovor je potpisan 29. oktobra 2018. godine, a prva tranša subvencije u vrednosti od 455.000 evra isplaćena je 31. oktobra 2019. godine, prema podacima Ministarstva.

Druga tranša od preko 1,1 milion evra treba da bude isplaćena 2020. godine.

Sport Agent se obavezao da zaposli najmanje 70 osoba čija će ukupna primanja biti najmanje 20 odsto veća od minimalca.

Kompanija se takođe obavezala da investira najmanje 7.852.000 evra u projekat do kraja 2020. godine.

Prilikom otvaranja kompleksa 22. decembra Aleksandar Vučić je izjavio da je izgradnju hotela „država malo pomogla novcem i da i na druge načine hoće da pomogne", kako je javio N1.

Vučić je kazao da je ovo deseti hotel koji pomaže država, a čiji su vlasnici domaći investitori.

Neki od tih domaćih investitora su osobe i kompanije bliske Srpskoj naprednoj stranci.

Ranije ove godine, biznismeni bliski SNS kupili su dva hotela u Vrnjačkoj banji, nakon čega im je država dala 2,5 miliona evra novčane pomoći da ih renoviraju, objavila je Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK.

Hotel „Tonanti" je kupio Aleksandar Papić, blizak ministru policije Nebojši Stefanoviću, a hotel „Fontana" biznismen blizak SNS-u Dragoljub Zbiljić, vlasnik „Južne bačke".

Država je takođe dala 1,6 miliona evra subvencija kompaniji Planinka, na čijem je čelu funkcioner SNS Radovan Raičević, za izgradnju hotela Bela Jela u Lukovskoj Banji u avgustu 2019.

PROČITAJTE JOŠ:

Millennium Team: Od Savamale do hotela u Vranjskoj Banji


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (3)

  • Dragan

    Evo naših velikih sportista, pokazuju ko su i šta su ...obične prodane duše, koje i pored svih svojih zaradjenih para, lagano uzimaju iz narodne kase i popularizuju ovu Lopovčinu ...

  • crni domino

    Vucibatine kriminalci...

  • Sveta

    Bilo bi interesantno da se objave podaci o rukovodiocima i saradnicima KRIK-a jer je i to od interesa građana. Time bi građani saznali koje se poštene ličnosti bore protiv korupcije.

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.