Sem Fabrici FOTO: N1

Fabrici: Srbija da radi na zapleni sredstava stečenih putem korupcije

Sem Fabrici FOTO: N1
Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici kazao je, na antikorupcijskom forumu, da Srbija ima institucionalni okvir za borbu protiv korupcije, ali je jako bitno da u narednom periodu radi na zapleni sredstava stečenih putem korupcije.

Fabrici je kazao da u narednom periodu mora da bude reformisan Zakon o krivičnom postupku, Zakon o suzbijanju korupcije i Zakon o poreklu imovine, kao i da mora da se i dalje radi na poglavlju 23.

On je istakao da korupcija jeste ozbiljan problem i dodao da se procenjuje da troškovi koje proizvodi korupcija predstavljaju jedan odsto BDP-a Evropske unije.

PROČITAJTE JOŠ:

Šef Delegacije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio podsetio je da je OEBS dao svoj doprinos borbi protiv korupcije u Srbiji time što je učestvovao u izgradnji kapaciteta sudova i obuci zaposlenih u pravosuđu.

Antikorupcijskom forumu održanom u Oficirskom domu u Nišu prisustvovali su predstavnici specijalizovanih odeljenja za suzbijanje korupcijem i predstavnici ostalih državnih organa koji učestvuju u represiji korupcije.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Hercegov grad

    To odavno u kojoj mentarima, a i licno pisem stranci na vlasti, da se oduzme imovina stecena na kriminaly, korupciji i pripadnosti stranci koja je na vlasti, ali to ova vlast ne radi! Postoji vise razloga : uklapa se u postojeci sistem kriminala i korupcije, stiti pohedince iz svojih redova ili je stranka i pojedinci donirani finasiski od strane onih koji su ogrezli ili ucestvovali u kriminalu ili korupciji sticuci bogastvo i materijalne vrednoati! Zakon se donosi o korupciji i poreklu imovine koji treba da vazi od 2007 godine, kad je vec sve bilo pokradeno!