FEFA potpisala sporazum o digitalnoj koaliciji sa kompanijama Majkrosoft, Erikson, IBM, SAP, Šnajder i Orakl

Beogradski fakultet FEFA potpisao je sporazum o digitalnoj koaliciji sa kompanijama Majkrosoft, Erikson, IBM, SAP, Šnajder i Orakl povodom pokretanja novog master programa Digitalna transformacija koji kreće 19. februara 2018. godine. Ovo je prvi takav akreditovan program u Srbiji, sa ciljem da se pomogne u razumevanju promena koje se u svetu događaju, rečeno je na FEFA prilikom potpisivanja sporazuma.

Kompanije potpisnice su pomogle u formiranju nastavnog programa novog mastera davanjem svojih ekspertiza, a učestvovaće i na razne druge načine: učešćem oko 40 predavača, izgradnjom talent timova, studija slučaja, radionica i mogućnošću prakse za polaznike. Ovaj master namenjen je studentima tehničkih fakulteta da shvate kako funkcioniše biznis, ali i studentima društvenih fakulteta da razumeju nove tehnologije.

"Želimo da svi zajedno utičemo na javno mnjenje da shvati značaj znanja, koliko se znanje u stvari isplati. Mi koji smo u poslu to itetako znamo, ali je potrebno da se na to skrene i društvena pažnja", rekao je Goran Pitić, jedan od osnivača FEFA. Prema rečima dekana Nebojše Savića, fakultet želi da obezbedi kadrove koji mogu da ponude svoje kompetencije tržištu rada i da tako ostanu u zemlji, umesto da gledaju kako da odu.Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.