Marija Stevuljević, koordinatorka festivala

Festival evropskog filma #EUfilmFest počinje sutra u EU Info centru u Beogradu

Marija Stevuljević, koordinatorka festivala
Festival evropskog filma #EUfilmFest nakon gostovanja u 14 gradova Srbije tokom 2018. godine, ovog meseca je konačno u Beogradu, prenosi portal EU Info centra.

Ljubitelji savremenog evropskog filma moći će da uživaju u raznovrsnim filmskim ostvarenjima zemalja Starog kontinenta u periodu od 30. januara do 8. februara 2019. godine u EU info centru u Beogradu (Kralja Milana 7), kada će svakog dana u terminima od 18 i od 20 časova biti prikazano ukupno 27 filmova. Osim dugometražnih, biće prikazani i kratki igrani, dokumentarni i animirani filmovi.

Festival evropskog filma otvaraju 30. januara dva filma, rumunski film Rođendan od 18 časova i hrvatski Trampolin koji će biti na repertoaru od 20 časova. Budući da Rumunija od 1. januara predsedava Evropskom unijom, uoči prve projekcije, publiku će pozdraviti ambasadorka Ambasade Rumunije u Republici Srbiji Kristina Oana Popa, kao i predstavnik Delegacije Evropske unije u Srbiji zajedno sa koordinatorkom festivala Marijom Stevuljević iz EU info centra.

Ovo će biti prilika da gledaoci saznaju više o kulturnom nasleđu zemalja čiji će filmovi biti prikazani tokom trajanja festivala, jer je sam festival u znaku kulturne baštine. Moto Evropske godine kulturnog nasleđa i festivala je "Naše nasleđe: Gde prošlost susreće budućnost", sa željom da podstakne publiku na otkrivanje i istraživanje evropske kulturne baštine kroz film.

Projekcijama filmova u Beogradu završava se sedmi po redu festival filma, sve do narednog ciklusa koji počinje maja 2019. godine tokom Meseca Evrope.

Ulaz na sve projekcije je besplatan, ali isključivo uz ulaznice koje je moguće rezervisati u EU Info centru.

Festival evropskog filma se održava u organizaciji Delegacije Evropske unije i EU info centra u saradnji sa Mrežom kulturnih centara zemalja Evropske unije (EUNIC).

Program festivala možete pogledati na sajtu EU Info centra.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara