FOTO: Pixabay

Firma u suvlasništvu Veselinovića i Radoičića među najvećim dužnicima

FOTO: Pixabay

Kompanija Granit-Peščar, u suvlasništvu Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića, duguje državi skoro 622 miliona dinara poreza i na šestom je mestu na listi najvećih dužnika među aktivnim firmama u zemlji.

Poreska uprava objavila je spisak dužnika iz kog se vidi da građevinsko preduzeće Granit-Peščar duguje tačno 621.751.514 dinara zaključno sa 30. novembrom 2019. godine.

Ova firma je akcionarsko društvo u kom oko 25 odsto udela ima kompanija Inkop iz Ćuprije, čiji su suvlasnici Radoičić i Veselinović, koje kosovske vlasti sumnjiče za ubistvo Olivera Ivanovića u januaru 2018.

Radoičić i Zvonko Veselinović imaju po 40 odsto udela u vlasništvu nad Inkopom, dok je preostalih 20 odsto u vlasništvu Veselinovićevog brata Žarka.

Zvonko Veselinović je kontroverzni biznismen sa severa Kosova a Radoičić je potpredsednik Srpske liste, kosovske stranke koju podržava zvanični Beograd.

U poslednjem intervjuu koji je dao, Oliver Ivanović opisao je Radoičića kao stvarnog vlastodršca na severu Kosova, gde živi većinom srpsko stanovništvo, objavio je BIRN.

BIRN je takođe otkrio da je preduzeće Inkop dobijalo unosne poslove na izgradnji Koridora 11.

Insajder je u septembru ove godine pisao da je država Inkopu odložila plaćanje poreskog duga od 380.000 evra na pet godina, što je zakonski maksimum.

PROČITAJTE JOŠ:

Pogledajte koje firme najviše duguju za porez u Srbiji

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara