FOTO: Pexels

Firme povezane sa srpskim i mađarskim vlastima dobile još 8 miliona evra

FOTO: Pexels

 

Kompanije povezane sa ljudima bliskim vrhovima mađarske i srpske vlasti dobile su još tri posla u Srbiji ukupno vredna preko osam miliona evra, objavila je Balkanska istraživačka mreža BIRN.

BIRN je u junu otkrio da su posao zamene ulične rasvete širom Srbije preuzele kompanije povezane sa ljudima iz najbližeg okruženja Viktora Orbana, Aleksandra Vučića i Ane Brnabić, a 25 miliona evra dobile su te firme u samo nekoliko gradova u kojima je SNS na vlasti.

Prema novim otkrićima BIRN-a, nove ugovore o javno-privatnom partnerstvu potpisale su opštine Kovačica, Stara Pazova i Svilajnac, čime se broj poslova koje su dobile firme povezane sa srpskim i mađarskim vlastima povećao na 17, a ukupna vrednost na preko 33 miliona evra.

Poslova će, međutim, tek biti, s obzirom na to da je u toku još 10 tendera za ugradnju LED svetiljki u srpskim opštinama, navodi BIRN. 

Osim toga, na konferenciji dnevnog lista Blic o energetskoj efikasnosti najavljeno je da će do sredine naredne 2020. godine „stare sijalice otići u istoriju".

PROČITAJTE JOŠ:

Biznismenu povezanim sa SNS 16 miliona da čuva Adu Ciganliju

Beograd plaća 100.000 evra za organizaciju Nedelje energije

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara