Forbs: Todorić prvi u regionu, Mišković na četvrtom mestu

Na Forbsovoj listi najbogatijih preduzetnika u regionu prvo mesto drži Ivica Todorić, vlasnik koncerna Agrokora, dok je Miroslav Mišković zauzeo četvrto mesto.

Mišković se vratio na vrh lestvice u Srbiji sa 463,7 miliona evra prihoda Delta holdinga, dok je prošlogodišnji lider Miodrag Kostić sa svojom MK Grupom potonuo 20 odsto, preneo je zagrebački Jutarnji list.

Druga dva mesta drže Hrvati Branko Roglić vlasnik distributerske kompanije Orbiko i Emil Tedeski, vlasnik Atlantik grupe. 

Iza Miškovića, drugo mesto u Srbiji dele Saša Glušac, Ivica Vukelić i Velibor đurović, suvlasnici novosadskog Autoritas investmentsa, čiji je prihod iznosio 369,4 miliona evra, preneo je zagrebački Jutarnji list. 

Na vrhu liste najvećih preduzetnika u Sloveniji po prihodu našli su se Iza i Samo Login, bračni par čija je firma Outfit7, specijalizovana za mobilne aplikacije, ostvarila 617,2 miliona evra. 

Logini su tako pretekli Sandija Češka, vlasnika telemarketinške firme Studio Moderna koja je lane imala 390,7 miliona evra prihoda. 

U Bosni i Hercegovini najveći je Izudin Ahmetlić, čija je Hifa grupa, koja posluje u naftnom sektoru, ostvarila 330,5 miliona evra. Drugi je Senad Džambić, čiji je trgovacki lanac Bingo imao 258,9 miliona evra. 

Na prvom mestu u Makedoniji treću godinu zaredom je Minčo Jordanov, vlasnik niza uglavnom metalurških i građevinskih firmi, a vrednost njegovih udela je 26,4 miliona evra. Drugi je naftaš Andreja Josifovski sa 22,5 miliona evra vrednim deonicama.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara