Francuski institut u Beogradu: Sutra na programu "Noć ideja"

Foto: Francuski institut

Ovogodišnje, šesto izdanje manifestacije "Noć ideja" posvećeno je pitanjima bliskosti među ljudima, ličnog i kolektivnog odnosa prema svetu i suživota u modernom društvu, održaće se u sredu 28. januara, saopštio je Francuski institut u Beogradu. Među učesnicima su ugledni sociolozi, filozofi, režiseri, astronauti, pisci, muzičari...

Tema performansa i debata, na svim kontinentima i u svim vremenskim zonama, je solidarnost kao ključni izazov u izgradnji zajedničkog života.

"Noć ideja" u Srbiji, predstaviće francuski ambasador Žan-Luj Falkoni, a na programu su sledeće debate, koje se organizuju sa učesnicima iz Francuske:

  • Debata "Afera Drajfus, današnja gledišta" - u razgovoru sa publikom na francuskom i srpskom učestvovaće istoričar Lisijen Grije (početak u 15:00 časova).
  • Debata "We all play that game - žene u video igrama" realizuje se u saradnji sa Srpskom asocijacijom industrije video igara. U razgovoru na engleskom jeziku, od 16:30 časova, učestvuju žene iz gejming industrije: Žan Ruso, Milica Todorović, Marija Ilić i Kristina Janković. 
  • "Putinov kontinent" - francusko-srpski razgovor o Rusiji sa francuskom novinarkom i književnicom An Nivom, novinarkom Ljubinkom Milinčić i istoričarom Florijanom Herberom. Debata se organizuje u saradnji sa Akademskom knjigom, na francuskom i srpskom jeziku, od 18:00 časova.

Programi se realizuju preko Zoom platforme i Fejsbuk stranice Francuskog instituta u Srbiji.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara