Frizeri pisali premijerki: Otpišite nam obaveze tokom pandemije

Pixabay

Frizeri u Srbiji jedva opstaju, promet u salonima je pao za 80 odsto u odnosu na period pre pojave pandemije jer su mušterije uplašene da će se zaraziti u salonu, pišu Novosti navodeći da su frizeri pisali i premijerki Ani Brnabić, ministarstvu finansija i ostalim nadležnim institucijama.

Tražili su i od Privredne komore Srbije da im se odloži plaćanje eko - takse.

Mere iz paketa državne pomoći koje se odnose na isplatu minimalnih zarada ne mogu da im pomognu da stanu na noge, jer je obim posla dramatično smanjen.

Podseća se da je plaćanje poreza i doprinosa za "korona-minimalce" samo odloženo za narednu godinu, a ne otpisano, što znači da se dugovi gomilaju.

Predstavnici različitih udruženja frizera navode i da svaka peta radnja radi na crno i procenjuju da će veliki saloni nekako pregurati krizu, a da će većina malih morati da stavi katanac.

"Ovo je veliki udarac za nas", kaže predsednik Udruženja frizera i kozmetičara PKS Dragan Živić.

Prema njegovim rečima, frizerima bi najviše  značilo otpisivanje plaćanja poreza i doprinosa za period tokom vanrednog stanja kada nisu uopšte radili i umanjivanje dažbina sve dok traje pandemija, što bi se odnosilo ili na poreze i doprinose ili na firmarine, đubrarine...

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • muska frizura

    moj frizer povecao cenu sa 250 na 300 din(20%), a evro stabilan i ono malo struje sto potrosi....