Ilustracija FOTO:Pexels

Glavni most na reci Toplici u Prokuplju pun rupa, ali neće biti proveren

Ilustracija FOTO:Pexels

Glavni most na reci Toplici u centru Prokuplja posebno na pešačkim stazama je pun rupa, svetlo ne radi više od godinu, a spada u najprometniju saobraćajnu vezu, prenosi portal Prokuplje na dlanu.

Ipak, u prokupačkoj opštini nam je rečeno da on nije proveravan, jer je kraći od 100 metara.

Most inače povezuje centar garda sa industrijskom zonom, Opštom bolnicom Dr Aleksa Savić i naseljem Garić, kao i glavnom autobuskom stanicom. Preko njega vodi put i do železničke stanice, kao i do susedne opštine Žitorađa. Frekvencija vozila i pešaka je najveća u gradu, jer samo u fabrici Kompanije Leoni koja je nedaleko od njega zaposleno je 2. 500 radnika.

Tu su i sve ostale manje fabrike preduzeća u Prokuplju. Preko njega se dolazi i do Carinske ispostave do koje svakodnevno idu svi teretnjaci koji carine robu, ili koji prolaze administrativni prelaz Merdare koji užu Srbiju povezuje sa južnom pokrainom Kosovom i Metohijom.

U više navrata su obavljani radovi krpljenja, ali nakon svake zime posebno na trotoaru mosta pojave se rupe kroz koje se bukvalno vidi reka. U lošem stanju je i kolovoz. Pre godinu dana zbog krađe kablova presečeno je osvetljenje i još uvek nije postavljeno novo. Ovaj most koriste is va deca iz naselja Garić, koje je drugo po veličini u Prokuplju, kako bi došla do škola.

"Ovaj most ne podleže naredbi koju je ministarka Mihajlović naložila, jer je kraći od sto metara. Ipak, on je u solidnom stanju", tvrde u prokupačkoj opštini.

Nadležnost je podeljena, te je tako za osvetljenje zaduženo nadležno prokupačko preduzeće, a za samo održavanje puta na njemu javno preduzeće Putevi Srbije.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara