Foto: Promo

Globalni dečji Dizajnaton po drugi put u Beogradu

Foto: Promo
„Globalni Dečji dizajn maraton – Dizajnaton" posvećen temama hrane i klimatskih promena biće održan u subotu, 16. novembra, u prostorijama Nove Iskre u Beogradu.

Tokom te manifestacije, tridesetoro osnovaca od devet do 13 godina će dizajnirati kreativna ekološka rešenja pomoću novih tehnologija. Deca će raditi u malim timovima i svoja rešenja kreirati pomoću elektro-komponenti, programiranja sa Micro:bit-om uz upotrebu i različitih kreativnih materijala, a sa njima će raditi edukatori iz brojnih oblasti.

Cilj edukativnog programa je podsticanje razvoja preduzetničkih veština dece za kreiranja inovativnih ekoloških rešenja strukturisanih oko UN globalnih ciljeva održivog razvoja pomoću novih tehnologija.

Po završetku Dizajnatona, deca će svoja rešenja imati priliku da predstave pred stručnim žirijem koji čine osobe iz sveta obrazovanja, održivog razvoja, društvenog preduzetništva, IT sektora i medija, nakon čega će biti nagrađena tri najbolja eko rešenja.

Nakon segmenta posvećenog deci, biće održan i ekspertski panel koji će otvoriti Joachim Waern, zamenik ambasadora Švedske.

Dizajnaton se ove godine istovremeno dešava u 40 zemalja, a ove godine se održava po drugi put u Beogradu.  

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara