Građani traže rešenje FOTO: N1

Građani protestuju na mestu tragične nesreće kod Niša

Građani traže rešenje FOTO: N1
Na mestu tragične saobraćajne nesreće u selu Donje Međurovo kod Niša, gde se u petak dogodio sudar autobusa i voza, danas se održava protest građana koji su blokirali prugu i drumski saobraćaj.

Građani okupljeni na protestu traže da se problem hitno reši i najavljuju da će u suprotnom proteste nastaviti.

Kako kažu, traže normalne uslove saobraćaja i da ne brinu za svoju bezbednost.

Oni napominju da je ljudski faktor samo jedna od razloga nesreće, i da pruga mora da bude obezbeđena ne drugačiji način.

U Nišu je juče bio dan žalosti posle te tragične saobraćajne nesreće, kada je voz prepolovio autobus i usmrtio petoro putnika. Troje od 13 putnika koji su teško povređeni u sudaru i dalje je u veoma teškom stanju i životno su ugroženi, dok je stanje ostalih stabilno. Na lečenju u Kliničkom centru Niš trenutno se nalaze 24 osobe, a među njima je najviše dece rođene 2002. i 2003. godine.

Predstavnik Železnice iz Niša Miško Marić obratio se okupljenim građanima na protestu, navodeći da je Vlada izvojila sredstva za modernizaciju na tom delu pruge, čime će bezbednost biti podignuta na viši nivo.

Kako je rekao, od 22. decembra uveden je neprestano dežurstvo radnika Železnice i obavezno zaustavljanje vozova ispred tog putnog prelaza.

"Železnicari dežuraju i vode računa se se bezbedno prelazi preko putnog prelaza. Bez obzira na to što nismo krivi za nesreću koja se dogodila, ovo smo učinili jer su nam ljudski životi dragoceni. Na žalost, tragedija je pokazala da nikakvi železničari niti obeležja ne mogu da sačuvaju živote, ako se ne poštuju saobraćajni propisi i signalizacija", kazao je Marić.

Na pitanja građana i novinara kada će biti rampa biti postavljena, on im je rekao da se obrate nadležnima u Železnicama Srbije.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara