Građanski preokret: Vodosnabdevanje u Zrenjaninu pred kolapsom

Foto: Pixabay

Pozivajući se na javno dostupan dopis direktora vodovoda u Zrenjaninu, upućen gradskoj upravi, Građanski preokret saopštio je da je snabdevanje vodom u Zrenjaninu dovedeno u pitanje. Ukazuju i na činjenicu da fabrika za preradu vode i dalje nije zaživela.

"Uprkos optimizmu koji šire čelnici Zrenjanina, i najavama da će uskoro biti rešen višedecenijski problem s vodom za piće, čitav sistem vodosnabdevanja u tom gradu je značajno ugrožen. To je u dopisu gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću jasno i nedvosmisleno napisao direktor Javno-komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Predrag Bodiroga", stoji u saopštenju Građanskog preokreta.

Kako se dalje navodi, direktor piše gradonačelniku da vodovod direktno trpi štetu zbog toga "što projekat fabrike vode ni posle pet godina nije zaživeo" i traži od njega "da što pre nađe način transfera potrebnih finansijskih sredstava ili će u suprotnom značajno ugroziti stabilnost i funkcionisanje sistema vodosnabdevanja grada Zrenjanina".

Građanski preokret tvrdi i da je pritisak vode u mreži značajno slabiji, nakon što je fabrika vode puštena u rad. Pozvao je gradsku vlast da pruži "istinski doprinos rešavanju najvećeg zdravstveno-komunalnog problema Zrenjanina, partnerski s građanima i stručnjacima, pod lupom javnosti i u opštem interesu".

Problem zdrave vode u Zrenjaninu je višedecenijski, a izgradnju fabrike za preradu vode pratile su brojne afere (http://rs.n1info.com/Vesti/a568954/Hapsenja-zbog-fabrike-vode-u-Zrenjaninu.html).

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara