FOTO: Nova ekonomija

Grad Beograd menja cene taksija i mrežu stanica?

FOTO: Nova ekonomija

Sekretarijat za javni prevoz Grada Beograda raspisao je konkurs za izradu studije o taksi sistemu, a u dokumentaciji se traži novi model za proračun cene transportne usluge i „reinženjering" postojeće mreže taksi stanica.

Sekretarijat je raspisao javnu nabavku za izradu studije „Planiranje i projektovanje sistema taksi prevoza putnika u Beogradu za period od 2020. do 2024. godine", a pružalac ove usluge moraće da anketira najmanje 2.000 korisnika taksi prevoza o njihovom zadovoljstvu i željama.

Takođe, biće intervjuisano najmanje 400 vozača, pet predstavnika organa lokalne samouprave i 10 eksperata.

Među aktivnostima koje će pružalac usluge morati da sprovede su definisanje modela „za proračun minimalne (i/ili maksimalne) cene transportne usluge".

PROČITAJTE JOŠ:

Slučaj CarGo stigao pred Ustavni sud

Traži se i predlaganje modela „uvođenja jedinstvene tekuće cene koja bi bila proizvod konkurentske i tržišne borbe između pojedinih udruženja, kako bi se kroz konkurentski pristup došlo do cena atraktivnijih za potencijalne korisnike".

Jedna od aktivnosti koje će biti sprovedene je i „reinženjering postojeće mreže taksi stajališta", što uključuje definisanje prostorne lokacije novih taksi stanica, proračun njihovih kapaciteta i definisanje modela raspodele troškova za njihovu izgradnju.

Iz konkursne dokumentacije vidi se da će biti razmotreno i uvođenje „inovativnih sistema i aplikacija" koje bi ubrzale pristup kol-centru i zakazivanje vožnje.

Poziv za podnošenje ponuda je otvoren do 29. jula u 12 časova, nakon čega će sve pristigle ponude biti otvorene.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • goran

    Prepišite pančevačke ili novosadske cene taxija, pa daa vidimo utakmicu