Foto: Nova ekonomija

Grad Beograd smanjuje broj taksista za trećinu

Foto: Nova ekonomija
Dozvoljeni broj taksi vozila na ulicama Beograda će od 1. januara 2020. godine biti smanjen za trećinu, sa skoro 6.400 na tačno 4.149.

Kako se navodi u Rešenju objavljenom u Službenom listu Grada Beograda, Sekretarijat za javni prevoz će ubuduće izdavati dozvole za taksiste preko dozvoljenog broja.

Takođe se navodi da će „taksi prevoznici koji na dan ovog rešenja obavljaju obavljaju delatnost taksi prevoza i ispunjavaju uslove u skladu sa [postojećim propisima] nastavljaju sa obavljanjem ove delatnosti".

Do navedenog smanjenja broja se može doći prirodnim odlivom radne snage (na osnovu smrti, invaliditeta, penzionisanja), ili gubljenjem dozvole za obavljanje taksi prevoza usled neplaćanja dažbina ili presudom za krivično delo od najmanje godinu dana, kazao je predsednik Saveza auto-taksi udruženja Srbije Aleksandar Bijelić.

On je za Blic ocenio da nova studija, koja će biti objavljena krajem sledeće godine, utvrditi potreban broj vozila, a da se ranije govorilo o 5.000 taksista kao optimalnom broju za glavni grad, odnosno jednog prevoznika na oko 600 stanovnika. 


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara