Grad Užice namenio 45 miliona za energetsku efikasnost

Foto: Wikipedia/Crni bombarder

Grad Užice raspisao je javni poziv za privredne subjekte i konkurs za fizička lica za dodelu podsticaja za mere smanjenja  aerozagađenja u tom gradu. 

Cilj javnog poziva je smanjenje aerozagađenja iz individualnih izvora, saopštila je gradska uprava. Ukupna vrednost tih subvencija namenjenih privrednicima i fizičkim licima je 45.000.000 dinara, a najveći iznos pojedinačne subvencije do 200.000 dinara.

Kako je istakla Nada Jovičić, član Gradskog veća privredni subjekti koji se bave nabavkom i ugradnjom ložnih uređaja mogu da se prijave do 3. maja, dok je konkurs za fizička lica otvoren do 19. maja.

Najveći iznos sredstava, 30 miliona dinara namenjen je za nabavku i ugradnju kotlova na gas, gde je maksimalno učešće grada i države do 100.000 dinara sa PDV-om po jednoj prijavi, odnosno do 50 odsto ukupne vrednosti radova po prijavi, sa porezom na dodatu vrednost (PDV).

Za nabavku i ugradnju toplotnih pumpi namenjeno je pet miliona dinara a maksimalno učešće Grada i Republike je do 200.000 dinara sa PDV-om po prijavi, odnosno do 50 odsto ukupne vrednosti radova po prijavi. sa PDV-om.

O prijavama za subvencije više informacija može da se nađe na SLEDEĆEM LINKU.

Užice na korak bliže kanalazaciji i čistijoj Đetinji
Građani Užica zanemeli od aerozagađenja (AUDIO)

Kako se dodaje, 10 miliona dinara namenjeno je za nabavku i ugradnju kotlova ili etažnih peći, peći i šporeta, do 100.000 dinara sa PDV-om po jednoj subvenciji ( ili do 50 odsto ukupne vrednosti radova po prijavi sa PDV-om) za kotlove i peći na pelet u sistemu grejanja.

Za peći i šporete na pelet predviđen je maksimalan iznos od 70.000 sa PDV-om po jednoj subvenciji.

Prvi put ove godine dozvoljava učešće na konkursu fizičkim licima, odnosno objektima koji su u postupku legalizacije.

Uslov za to je da su predata sva potrebna dokumenta do izdavanja rešenja o legalnosti odnosno o ozakonjenju objekta, izveštaj o zatečenom stanju i elaborat geodetskih radova za sve mere, osim one koja se odnosi na nabavku kotlova na gas.

Prvi put za subvencije mogu da konkurišu sva fizička lica sa teritorije grada, bilo da je reč o gradskim ili seoskim mesnim zajednicama.

Vlasnici stanova u stambenim zgradama koji nemaju uslove za priključenje na gradski toplovod takođe mogu da računaju na subvencije ukoliko ispune neophodne uslove.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.