Gradovi traže pomoć, od hrane do medicinske opreme

Foto: White Writer (Wikipedia)

Više od 30 gradova i opština zatražilo je dodatnu pomoć od Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj za oko 35 hiljada najstarijih i socijalno ugroženih sugrađana. 

Preko NALED-ove platforme za donacije pomoć su najviše tražile opštine iz nerazvijenih delova Srbije, uglavnom u medicinskoj i zaštitnoj opremi, u paketima hrane i higijenskih proizvoda, ali i novčanim donacijama za pokrivanje nužnih troškova. 

NALED je pokretanjem platforme za pomoć na jednom mestu pokušao da umreži privrednike, domaće i međunarodne organizacije sa opštinama i gradovima kojima je pomoć potrebna. 

“Već je tridesetak naših članova obezbedilo pomoć u vrednosti višoj od 2,5 miliona evra, za nabavku medicinske opreme, zaštitnih sredstava i kroz donacije u hrani”, kaže izvršna direktoka NALED-a Violeta Jovanović.

Tako je opština Bela Palanka koja ima veliki broj staračkih domaćinstava  zatražila pomoć u paketima sa hranom, dezinfekcionom i sanitarno-hemijskom opremom. 

Opštoj bolnici i Domu zdravlja Valjevo potrebna je medicinska i zaštitna oprema, lekovi, medicinska i dezinfekciona sredstva ali i baktericidne UV lampe i deterdžent za pranje veša. Privremenoj bolnici za obolele od koronavirusa u Smederevskoj Palanci potreban je srerilizator instrumenata, inhalatori kao i jedan sanitet za prevoz pacijenata. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara