FOTO: Nova ekonomija

Gradu Beogradu još 16,5 miliona dinara iz budžetskih rezervi

FOTO: Nova ekonomija

Vlada Srbije na sednici održanoj 31. oktobra odobrila je da se iz sredstava budžetskih rezervi Gradu Beogradu uplati 16,5 miliona dinara ili oko 141.000 evra. 

Kako se navodi u rešenju o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve objavljenom u najnovijem Službenom glasniku, novac se daje za „izvršenje obaveza, usled smanjenog obima prihoda budžeta tog grada".

budzetskabg

Insajder je ranije preneo da je u septembru  Vlada Srbije donela odluku da gradu Beogradu iz sredstava budžetskih rezervi uplati ukupno 220 miliona dinara ili oko 1,8 miliona evra. Kako je tada navedeno u obrazloženju odluke, ta sredstva se odobravaju zbog nastalih nepredviđenih troškova, koji bi mogli dovesti do ugrožavanja tekuće likvidnosti.

Srpskoj prestonici je i u februaru ove godine dodeljeno iz republičke kase 1,9 miliona evra zbog nepredviđenih troškova u postupku pripreme i donošenja budžeta. 

Tada je zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao za Insajder da Grad dobio novac za ulaganje u objekte namenjene kulturi.

PROČITAJTE JOŠ: 200 MILIONA ZA MONTAŽU PRAZNIČNE RASVETE U BEOGRADU

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • crni domino

    Beograd je pod naprednjacima postao kofa bez dna! Dokle ce gradjani Srbije da finansiraju raznorazne gluposti i svinjarije beogradske vlasti!? Gde su ti turisti iz Bugarske i Kine? Gde su te pare...