FOTO: Grundfos

Grundfos otvara BioBooster postrojenje za preradu otpadnih voda u Inđiji

FOTO: Grundfos

 

Povodom proslave desete godišnjice poslovanja u Srbiji, danski Grundfos je otvorio novo, unapređeno postrojenje za preradu otpadnih voda BioBoosterm, saopštila je ova kompanija.

 

Kako se navodi,  ova investicija od dva miliona evra stavlja Srbiju i Inđiju na mapu sveta kao jedino mesto van skandinavskih zemalja gde se mogu naći BioBooster postrojenja. 

 

U saopštenju se navodi da je Grundfos svoj rad u Srbiji počeo investicijom od 60 miliona evra u proizvodni pogon. Danas u ovoj kompaniji radi Inđiji 750 ljudi, u izvozno orijentisanoj proizvodnji koja godišnje iz Srbije izveze preko 200 miliona evra na tržišta širom sveta. Prošle godine taj rezultat je svrstao Grundfos kao 7. najvećeg izvoznika Srbije a ambicije kompanije su da ove godine taj rezultat poboljšaju.

 

Kao svetski lider u proizvodnji pumpi, Grundfos igra izuzetno bitnu ulogu u povećanju energetske efikasnosti i racionalnijem korišćenju vode. Pumpe širom sveta su zaslužne za skoro 10% ukupne potrošnje električne energije a čak 90% njih nisu energetski efikasne, navodi se u saopštenju.

 

Postrojenje će u četvrtak svečano otvoriti menadžment kompanije uz prisustvo opštinskog rukovodstva, danskog ambasadora u Srbiji i ministra privrede. 

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara