GSP ne može da nađe vozače, pa plaća agenciju da to radi za njih

GSP Beograd nedavno je raspisao tender za uslugu traženja, selekcije i dokvalifikacije vozača D kategorije.

To znači da će to preduzeće ubuduće plaćati privatnoj agenciji zapošljavanje i obuku vozača, umesto da to radi kadrovska služba ovog preduzeća, piše list Danas.

Sindikat SOS u GSP oštro se protivi ovakvoj odluci rukovodstva, naglašavajući da je taj posao kadrovska služba JKP GSP Beograd obavljala godinama i nikada do sada nije bilo potrebe da se preko trećeg lica budući zaposleni prijavljuju za zasnivanje radnog odnosa u GSP-u.

"To samo ukazuje da se radi o nameštanju poslova određenoj firmi ili agenciji koja će te poslove naplaćivati od GSP-a. Pored toga, ovo je samo još jedan u nizu poslova iz delatnosti preduzeća, koji bi ono samo moglo da obavlja, ali se unajmljuju privatne firme i GSP se priprema za privatizaciju" upozorili su iz SOS sindikata.

Oni su objasnili da je činjenica da na tržištu postoji nedostatak vozačkog kadra, ali da se zato nameće pitanje – ako GSP ne može samostalno da pronađe potreban broj vozača da nadomesti broj vozača koji su napustili ili koji će u narednom periodu napustiti kompaniju, kako bi to mogla neka privatna agencija?

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara